BirdFish
Music & Books
Animation
Animation Music Books BirdFish
Music videos
The Analogues
DWDD
BOT
The Leonids
De Bladblazers
Rex
The Fatal Flowers
Groeten van het Rode Autootje
We mogen niet klagen
About Birdfish
De BladblazersOver De Bladblazers

Les één bij het schrijven van een biografie: begin niet met uitleggen wat je níet bent. De Bladblazers zijn dus géén carnavalsorkest. De Bladblazers hadden misschien iets langer moeten nadenken over de naam, maar zo gaat dat bij een uit de hand gelopen grap: voor je het weet heb je een elpee in handen met muziek van, zogezegd, De Bladblazers.

Dat wil zeggen: uitgevoerd door De Bladblazers, want de muziek zelf is van Ruud Bos. Daarin zijn De Bladblazers namelijk nogal goed, in het uitvoeren van alles wat je ze op hun lessenaartje voorzet (of het nou om jazz, klassiek of pop gaat). Vandaar dat deze musici de afgelopen 25 jaar hun sporen ruimschoots hebben verdiend in het Nederlandse muziekleven (en vandaar ook dat ‘De Bladblazers’ hun op enig moment een goed gekozen naam leek).

Bij het noemen van de naam Ruud Bos gaat bij een aantal mensen een belletje rinkelen, maar bij een heleboel mensen ook niet – geheel ten onrechte, vinden De Bladblazers. Daarom vonden De Bladblazers het ook zo’n goed idee om een elpee met muziek van Ruud Bos op te nemen. Een idee overigens van Ruud Bos zelf, geopperd in een terloopse opmerking op Facebook.

Gelukkig gaat er al direct bij het beluisteren van het eerste stuk op het album bij héél veel mensen een belletje rinkelen (vooral bij mensen van boven de veertig, zeggen we erbij). Probeer het maar eens. De tunes van onder meer Zeg-es-A, De Fabriek en De Fabeltjeskrant staan, zoals dat heet, in het collectieve geheugen gegrift. Maar zo bekend als die deuntjes je misschien voorkomen, zo verrassend fris klinken ze in deze nieuwe arrangementen van Ruud Bos en in de uitvoering van (hoe heetten ze ook alweer?) De Bladblazers. Nooit opgemerkt dat deze eigenlijk heel smaakvolle melodieën zijn, en wat komen ze in de uitvoering van een blazersensemble fantastisch tot hun recht!

De Bladblazers zijn: Allard Robert (hoorn), Michel Lamers (sopraan-, alt- en baritonsaxofoon), Christof May (klarinet en basklarinet, alt- en tenorsaxofoon) en Jean Pierre Grannetia (trompet, flugelhorn en cornet).

De Bladblazers live!

Maandag 28 augustus 2017
Opium Muziek - Radio 4
Vondel CS / Vondelpark 3, Amsterdam
Aanvang 22:30 uur
Website

Zondag 3 september 2017
Concerto Instore
Utrechtsestraat, Amsterdam
Aanvang 16:00 uur
Website

Zaterdag 30 september 2017
Boekhandel Voorhoeve
Kerkstraat 77-79, Hilversum
Aanvang 13:00 uur
Website

Boekingen

Voor boekingen neem je contact op met Allard Robert.

Email: De Bladblazers

Volg ons op

Facebook


Album

De Bladblazers spelen Ruud Bos


Tracklisting

Zeg-Es-A
Hofwals
Wandeling Door Nw Overijssel
Prelude 2
Telkens Weer
Ragtime
Sugar (De Fabriek)
Poeme
De Fabeltjeskrant
Summernight
Het Verboden Bacchanaal
Haunted Ballroom

Bestel hier het album

€ 10,00

(excl. shipping)

Order